fbpx
Сьогодні
22:56 22 Сер 2020

Марчук назвав помилку України в переговорах щодо Донбасу

Фото Reuters

На переговорах по Донбасу Україні слід було б висувати російській стороні власний ультиматум.

Таку точку зору в ефірі телеканалу "Україна 24" висловив колишній прем'єр-міністр, екс-глава української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук.

"Я позитивно ставлюся до того, що Зеленський маневрує кадровим компонентом переговорного процесу. І те, що Кравчук і Фокін погодилися (увійти в українську делегацію в ТКГ – Ред.), це я теж схвалюю, здоров'я їм і успіхів.

Я б що порекомендував. Я не знаю, може і зараз так, але я не відчув, що українська делегація… Ми кожен раз, без винятку, на кожні переговори готували три варіанти… По-перше, ми готували наші пропозиції. Ми припускали, і так зазвичай робиться, що може бути з того боку, який хід. І якщо, припустимо, якийсь компроміс тактичного характеру, а це що – ти поступаєшся, і я поступаюся, – то зараз виглядає так, що російська сторона – ми бачимо, яку атаку вона організувала, в тому числі і заблокувала обмін (полоненими – Ред.), поки в Конституції не будуть зміни…", – зазначив Марчук.

У той же час, за словами політика, у нього "виникає питання: це ж не новина була, про те, що Росія буде це питання ставити".

"А де наш ультиматум? Про нього поки нічого невідомо. Виглядає сьогодні так, що Україна виконує вимогу і звертається до Верховної Ради", – заявив Марчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: