fbpx
Сьогодні
16:29 21 Сер 2020

Зеленський анонсував створення центру для виготовлення вакцин та закликав людей ходити в масках

Президент Володимир Зеленський зазначив, що за минулу добу в Україні виявлено понад 2100 нових хворих на COVID-19.

«Ми вже на хвилі за дві тисячі заражень. Це дуже небезпечно», – наголосив він під час спілкування з представниками ЗМІ на Миколаївщині.

Президент закликав громадян дотримуватися заходів індивідуального захисту та уникати скупчень.

"Зараз усе залежить від людей – ходіть у масках і просто будьте обережні. При всій повазі до всіх людей, до вірян, але в церквах, будь ласка, обережно. На весіллях, будь ласка, обережно. Усюди, де є велике скупчення людей… Поки рідна людина не захворіє, ніхто не розуміє, наскільки важко витримати це, наскільки важко нашій медицині".

Зеленський додав, що зростання кількості хворих на коронавірус вимагатиме збільшення місць в інфекційних відділеннях лікарень.

Щодо створення вакцини президент наголосив, що на початку пандемії Україна технічно не могла її розробити. Однак нині Міністерство охорони здоров'я та прем'єр-міністр збирають науковців, щоб створити окремий спеціальний центр, у якому найкращі фахівці країни працюватимуть над тим, щоб у майбутньому ми були готові до будь-яких викликів.

"Питання глобальне – про науку, про медицину, про розробку вакцин на майбутнє, тому це завдання вже поставлене", – сказав президент.

Зеленський також повідомив, що Україна готова надати свої виробничі потужності для виготовлення вакцини від коронавірусу, якщо така буде розроблена в тій чи іншій країні та визнана міжнародною експертною спільнотою.

"Зараз уже є в нас декілька підприємств, які готові масово виробляти. І ми розмовляємо з деякими країнами, які є розробниками вакцини, про те, що якщо нам вдасться отримати вакцину в тієї чи іншої країни, ми готові її масово виробляти, допомагаючи іншим країнам, і перш за все – українцям", – розповів президент.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: