fbpx
Сьогодні
17:34 21 Сер 2020

У "Слузі народу" прокоментували звернення Кравчука до Ради щодо виборів в ОРДЛО

Перший президент України та голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) по Донбасу Леонід Кравчук подав звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути відповідність постанови про проведення місцевих виборів Закону України про місцеве самоврядування та Мінським угодам.

Ситуацію прокоментувала заступниця голови депутатської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі каналу "Україна 24".

"Росія робить багато вкидань. Ніякого звернення до Верховної Ради офіційно поки немає. Немає звернення ні до голови ВР, ні до профільного комітету, який готував постанову (про проведення місцевих виборів восени 2020 року – ред.). Тому коментувати це складно. Але в будь-якому разі Верховна Рада не буде приймати ніяких постанов, законопроєктів, рішень, заяв, які суперечать законодавству України і які можуть нести загрозу українському суверенітету", — заявила вона.

Кравчук розповіла, якою є позиція влади щодо проведення виборів в ОРДЛО.

"Є дві ключові принципові речі, які стосуються можливих виборів на тимчасово окупованих територіях. Це деокупація і демілітаризація. Не можуть проводитися вибори там, де є зброя та є російські збройні формування. Не можуть бути вибори без українських партій, без дії там українського законодавства, Центральної виборчої комісії, без присутності українських журналістів тощо. Без компонента безпеки не може бути виборів", — сказала вона.

Кравчук прокоментувала позицію українських парламентерів.

"Потрібно розуміти, що все це тонка політична дипломатична гра. Дійсно, ті представники, що там сидять, їм написали три рядки й вони їх повторюють, а далі справа не рухається. Тому я так це трактую, що Кравчук сказав: ну, я звернуся, мені нескладно. Але звертатися і приймати якісь рішення — це різні речі", — сказала вона.

Раніше Кравчук звернувся до Верховної Ради щодо зміни пункту 4 постанови про місцеві вибори.

Кравчук дав пояснення щодо свого звернення до Ради з приводу виборів на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: