fbpx
Сьогодні
21:29 21 Сер 2020

Шмигаль заявив, що "Укрзалізниця" має вирішувати свої проблеми самостійно

Фото Reuters

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що "Укрзалізниця" потрапила у турбулентність у зв'язку із коронавірусом, але має вирішувати свої проблеми самостійно, без втручання держави.

Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Якщо є комерційне підприємство, яке потрапило в турбулентність, байдуже, монополіст чи ні, воно має вирішувати свої проблеми самостійно. Укрзалізниця не виключення. Внутрішні реформи вона має проводити як звичайний бізнес. Для цього й проводиться її корпоратизація", – підкреслив прем'єр.

За його словами, реформа корпоратизації державних підприємств, що відбувається в Україні, "покликана захистити ці підприємства від будь-якого політичного впливу, щоб унеможливити політичну корупцію на цих підприємствах".

Шмигаль додав, що невдовзі в УЗ з'явиться новий керівник, "який виграв серйозний кадровий конкурс".

"Людина зараз проходить спецперевірку і думаю, що вже наступного тижня буде призначена рішенням уряду", – зазначив він.

"Перед керівником Укрзалізниці стоятиме завдання внутрішнього реформування, тому що коронакриза дуже боляче вдарила по підприємству. Практично були зупинені пасажирські перевезення. При їх збитковості, вони покривали велику частину постійних витрат підприємства.

Але далі існувати в такій заплутаній бізнес-моделі з пасажирськими та вантажними перевезеннями, як зараз, Укрзалізниця не може. Потрібно виокремлювати напрямки і наводити там порядок, залучаючи інвесторів та іноземний досвід", – підкреслив прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: