fbpx
Сьогодні
16:01 21 Сер 2020

Шмигаль розповів про співпрацю з новим головою НБУ

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про співпрацю з новим головою НБУ.

Про це пише Укрінформ.

"Комунікація з НБУ у нас відкрита й конструктивна. Вона дає свої результати. Ви ж бачите, як планомірно і впевнено знижувалась облікова ставка НБУ. Це була спільна робота Національного банку і спеціалістів Мінфіну, Мінекономіки. У нас є амбітні цілі, ми працюємо спільно над тим, щоб запровадити нові економічні, фінансові механізми і моделі для зниження вартості кредитного ресурсу, для доступності такого кредитного ресурсу як для бізнесу, так і для приватних споживачів.

У нас чи не вперше за всю історію Незалежності ставка по іпотечному кредиту в національній валюті впала до 10%. Ми ведемо діалог з банкірами та забудовниками. Вони кажуть, це чудовий сигнал для стимулювання розвитку галузі, яка має високий мультиплікатор створення робочих місць в суміжних галузях", – пояснив Шмигаль.

Він зазначив, що те ж саме можна сказати і про програму "Велике будівництво", і про програму кредитування малого, середнього та мікробізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

"В останній, наприклад, цього тижня ми вже вийшли на 5 млрд грн виданих і рефінансованих кредитів. Загалом заявок, що розглядаються банками по цій програмі, є більш, ніж на 30 мільярдів гривень. Це теж важливі показники нашої спільної роботи з Національним банком роботи", – каже прем'єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: