fbpx
Сьогодні
19:02 21 Сер 2020

МВФ обіцяє продовжити співпрацю з Україною, але коли очікувати наступний транш — невідомо

Міжнародний валютний фонд (МВФ) має намір продовжити співпрацю з Україною в межах програми stand-by. Однак коли очікувати наступний візит нової місії, яка має оцінити прогрес уряду та Національного банку у виконанні вимог фонду, — досі невідомо.

Про це пише Громадське.

Саме від рішення місії МВФ залежатиме, чи отримає Україна другий транш кредиту та чи продовжиться співпраця з фондом загалом.

«Дискусії стосовно виконання параметрів та показників (кредитної) програми тривають, дату початку роботи місії МВФ стосовно першого перегляду програми наразі ще не визначено», — сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

В МВФ кажуть, що дискутують з урядом щодо термінів проведення реформ, які є умовами для отримання Україною грошей від фонду, а також економічної та фінансової політики держави. Серед них — завершення реформи митної та податкової служб, затвердження плану роботи з непрацюючими кредитами у банківській системі тощо.

«Важливо щоб поточна економічна політика відповідала тим критеріям, на яких базовано Меморандум про економічну та фінансову політику, і щоби зміст та часові рамки плану реформ були якомога зрозумілішими. Саме стосовно цих питань і тривають дискусії», — додав Люнгман.

Раніше глава НБУ розповів, коли чекати новий транш МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: