fbpx
Сьогодні
17:02 20 Сер 2020

У КВУ заявили, що Зеленський за державний кошт агітує за "Слугу народу"

Фото ОПУ

Комітет виборців України (КВУ) заявляє про те, що президент Володимир Зеленський використовує службові відрядження по регіонах країни для агітації за власну політичну партію "Слуга народу" перед місцевими виборами, що і показують фото та відео за підсумками таких поїздок.

"Серед іншого Зеленський фактично проводив приховану політичну агітацію під час поїздок до Запоріжжя та Херсону. Так, 19 серпня під час робочої поїздки В. Зеленського до Запоріжжя та 20 серпня під час поїздки до Херсону на сцені, де виступав президент, були наявні матеріали з ознаками агітаційних, розміщені на користь політичної партії «Слуга Народу»", – йдеться в заяві КВУ.

У КВУ підкреслили, що Зеленський виступав на тлі банерів "Слуги народу" і написом "Зе! Місцеві", а у своїх виступах весь час використовував словосполучення "Україна – це ти", який є офіційним виборчим гаслом партії на місцевих виборах 2020 року.

"Крім того, участь в робочій поїздці президента до Запоріжжя взяв Міністр цифрової трансформації України Федоров, який під час заходу офіційно представив кандидата від політичної партії «Слуга Народу» на виборах Запорізького міського голови", – додали в Комітеті виборців України.

КВУ оцінює, що такі дії президента і членів уряду є проявом використання службових повноважень в політичних цілях, мають ознаки політичної корупції та є зловживанням адмінресурсом.

"Враховуючи, що фінансування робочих поїздок президента здійснюється за бюджетні кошти, такі дії також можна розцінювати як прояв прихованої агітації за кошти платників податків. За даними Єдиного вебпорталу використання публічних коштів в середньому один регіональний переліт президента коштує близько 250 тис. грн", – підкреслили в КВУ.

В. Зеленський використовує службові поїздки для агітації за «Слугу Народу»Президент України В. Зеленський використовує…

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Thursday, August 20, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: