fbpx
Сьогодні
10:49 20 Сер 2020

Міністр фінансів пояснив, з якої причини знову звільнив керівника митниці

Зміна т.в.о голови Державної митної служби сталася через зволікання реформування відомства, зокрема в сфері переходу відомства до роботи в форматі єдиної юрособи.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі для "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні за моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці – Андрія Павловського, який на сьогодні є заступником глави Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці має рухатися далі, вона не обмежується лише виконанням планових показників наповнення бюджету", – сказав Марченко.

Він зазначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року. У той же час Марченко наголошує, що останнім часом Держмитслужба зволікала з виконаннями доручень Мінфіну.

"На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій із реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо", – зазначив глава Мінфіну.

"Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки й переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, що є ключовим напрямом реформи до кінця цього року.

Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію", – пояснив міністр.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: