fbpx
Сьогодні
21:01 20 Сер 2020

Кім Чен Ин передав частину своїх повноважень сестрі, - ЗМІ

Фото: Pool via Bloomberg

Очільник КНДР Кім Чен Ин делегував частину обов'язків своїм помічникам, у тому числі, сестрі Кім Е Чжон.

Про це повідомляє BBC із посиланням на дані розвідки Південної Кореї.

Зазначається, що Кім Чен Ин все ще підтримує "абсолютний авторитет", але передав різні політичні напрямки іншим людям, щоб знизити рівень стресу. Зокрема, Кім Е Чжон відповідатиме за політику Пхеньяна щодо США та Південної Кореї.

У розвідці заявили, що таке рішення робить сестру північнокорейського очільника "фактично лідером номер два", але при цьому Кім Чен Ин не обрав наступника.

У ЗМІ з'явилися чутки про його важке захворювання або смерть. Японські журналісти говорили, що Кім Чен Ин перебуває "у вегетативному стані", а американські – що лідер КНДР невдало переніс операцію. У той же час в керівництві Південної Кореї повідомляли, що лідер КНДР почувається добре.

Підозри про поганий стан здоров'я Кім Чен Ина з'явилися в ЗМІ після того, як 15 квітня він пропустив святкування дня народження свого діда Кім Ір Сена.

2 травня південнокорейські ЗМІ повідомили, що лідер КНДР Кім Чен Ин вперше з'явився на публіці за останні 20 днів.

Хоча точно про стан здоров'я Кім Чен Ина нічого не відомо, а один з північнокорейських дипломатів офіційно спростував припущення про смерть голови КНДР, в ЗМІ вже обговорюють можливого наступника — ним може стати сестра Ина, Кім Е Джон.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: