fbpx
Сьогодні
11:13 20 Сер 2020

ФСБ заявила про зрив спроби СБУ викрасти в Росії лідера бойовиків Донбасу: затримали 7 людей

Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила про зрив спроби викрадення лідера сепаратистів Донбасу. Організатори викрадення нібито діяли під керівництвом глави департаменту контррозвідки СБУ.

Про це повідомляє ФСБ.

ФСБ затримала сімох осіб, які нібито намагалися викрасти одного з лідерів сепаратистів Донбасу за завданням спецслужб України. За даними ФСБ, викрасти повинні були особу, яка брала активну участь в бойових діях проти ЗСУ.

"Безпосередньо під час спроби викрадення затримані громадяни Росії – Макаров Т.Б., Міщенко М.С., Капкаєва О.Д., Кормич О.М., Пизін М.Ю., Мороз Є.О. і Долгов В.В.

Організатором і координатором проведення акції виступили громадяни України Андрій Байдала й Ігор Міщенко", – йдеться в повідомленні.

За данми ФСБ, Байдала і Міщенко діяли за завданням і під загальним керівництвом глави департаменту контррозвідки СБУ О. Руснака і керівника 5-го управління ДКР СБУ О. Поклада.

"Так, у складі зазначеного управління функціонує 4-й відділ, який безпосередньо веде роботу з ОЗУ на території Росії", – відзначили в ФСБ.

Російська сторона стверджує, що українські спецслужби залучали групу затриманих до підготовки ще кількох викрадень і вбивств росіян.

"За вказівкою української спецслужби члени ОЗУ вели спостереження за конкретними адресами в регіонах Росії, а для виконання низки завдань виїжджали на територію "ДНР", – додали в ФСБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: