fbpx
Сьогодні
15:24 19 Сер 2020

Україна вийшла з чотирьох авіаційних угод СНД

Кабінет міністрів ухвалив рішення про вихід з чотирьох міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності незалежних держав.

Як заявив Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, документи втратили сенс через агресивні дії Росії.

«Наш уряд продовжує політику виходу із різного роду угод про співробітництво у рамках СНД, тому сьогодні ми денонсуємо, тобто фактично розриваємо угоду про радіонавігаційне забезпечення та угоди, які стосуються цивільної авіації. Україна є частиною міжнародних та двосторонніх договорів у цих сферах, то денонсація таких угод – у першу чергу відповідь на порушення Росією норм міжнародного права, анексію наших територій», – сказав Шмигаль.

Як зазначив прем'єр, у нинішній ситуації ні про яку співпрацю із РФ не може бути мови.

Відповідно до сьогоднішнього рішення, Україна денонсувала угоду про дальнє радіонавігаційне забезпечення в СНД та угоду про практичне використання положень статті 83 bis Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Також Україна вийшла з угоди про співробітництво в організації та проведенні пошуково-рятувального забезпечення польотів повітряних суден цивільної авіації та угоди про співробітництво із забезпечення захисту цивільної авіації від актів незаконного втручання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: