fbpx
Сьогодні
22:21 19 Сер 2020

Учасник ТКГ заявив, що Кравчук не дав Росії зірвати нормандську зустріч

Представник ОРДЛО від України в ТКГ по Донбасу, журналіст Сергій Гармаш заявив, що завдяки Леоніду Кравчуку росіянам буде складно зірвати зустріч нормандської четвірки.

Про це він написав у Facebook.

«Тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників Н-4, на яку так не хоче їхати Козак після його добрезнаного листа, де він заявив, що більше не братиме "в цьому" участь. Принаймні, Захід це зрозуміє однозначно не на користь РФ… Загалом, на мій погляд, дебют Кравчука в делегації дуже вдалий», — написав Гармаш.

Він вважає, що Кравчук гідно вийшов із найскладнішої ситуації під час зустрічі ТКГ.

Так, російська сторона фактично заблокувала переговори, ставлячи за умову скасування однієї з постанов ВР, яка, на її думку, порушує Мінські угоди.

Закончился отчет на Минской ТКГ по работе в политической подгруппе. Честно говоря, шел на него с тревогой – сегодня…

Posted by Sergiy Garmash on Wednesday, August 19, 2020

«Відверто кажучи, я би зірвався і пояснив їм юридичною мовою, чим постанова відрізняється від закону і т. ін. А Макарович пройшов "між краплинами". Він пообіцяв звернутися до Ради з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори будуть розблоковані, і він зможе поінформувати депутатів про плідну роботу делегації», — розповів Гармаш і додав, що тепер ця пропозиція Кравчука перешкоджатиме зриву домовленостей про зустріч радників нормандської четвірки.

Раніше стало відомо, що зустріч політичних радників очільників країн нормандської четвірки — України, Німеччини, Франції та Росії – планується на 28 серпня.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: