fbpx
Сьогодні
09:03 19 Сер 2020

Тихановська закликала Європу не визнавати результати виборів в Білорусі

Фото: twitter.com/naviny

Опозиційний кандидат в президенти Світлана Тихановська звернулася до Європейської Ради із закликом не визнавати результати виборів в Білорусі.

«Я закликаю вас не визнати цих сфальсифікованих виборів. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу», – сказала вона в своєму новому відеозверненні.

Тихановська нагадала, що ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі. яка «очолить процес мирної передачі влади за допомогою діалогу» і оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

«Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу», – резюмувала вона.

Тихановська записала відеозвернення англійською мовою.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки. Білоруси вимагають чесних виборів без Олександра Лукашенка.

У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,1% голосів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: