fbpx
Сьогодні
18:40 19 Сер 2020

Не бачить необхідності. Меркель намагалася поговорити з Лукашенком, але він відмовився

Фото АПУ

Олександр Лукашенко не захотів вести телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вона особисто намагалася зв'язатися з ним кілька разів, повідомила канцлер на брифінгу за підсумками онлайн-зустрічі глав держав і урядів країн ЄС

За словами Меркель, так як президент республіки відмовився від розмови, вона не може бути посередником в ситуації з Білоруссю, передає РБК-Україна.

«Посередницькою ситуації в даний час я не бачу, так як президент Лукашенко відмовився від телефонної розмови, про що я шкодую. Бути посередником можна, тільки коли знаходишся в контакті з усіма сторонами, але ми зробимо все з нашого боку для просування національного діалогу », – сказала Меркель.

Як повідомила сьогодні прес-секретар Лукашенко Наталія Ейсмонт в ефірі однієї з програм на російському телебаченні, її шеф провів телефонну розмову з Володимиром Путіним щодо ситуації в Білорусі і попросив передати канцлеру Німеччини Ангелі Меркель прохання не втручатися у внутрішні справи Білорусі. За її словами, Лукашенко не бачить необхідності в розмові з Меркель на даному етапі.

Нагадаємо, ЄС не визнає результати виборів у Білорусі.

Лукашенко пригрозив Україні та ЄС відповідальністю за "розпалювання заворушень".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: