fbpx
Сьогодні
Фото 22:46 19 Сер 2020

Люби – не пали. У Києві на Подолі відкрили арт-об’єкт із недопалків

19 серпня у Києві на Подолі відкрили незвичайний арт-об'єкт "Серце". Для виготовлення інсталяції використали найпоширеніший вид сміття – недопалки. Таким чином митці закликають відмовитись від паління і не засмічувати планету.

Щоб виготовити цей арт-об'єкт, знадобилось 2 мішки недопалків та 20 днів роботи.

Автори проєкту зазначають, що недопалки є найпоширенішим видом сміття у світі – щороку у довкілля потрапляє близько 4,5 трильйона недокурків, що є дуже токсичним сміттям. Саме тліючі залишки від сигарет є найчастішою причиною лісових пожеж. Вирощування тютюну виснажує ґрунт, а токсичні пестициди та хімічні добрива, які використовуються, забруднюють ґрунтові води та річки. Окрім того, щороку у світі вирубується близько 200 га лісу для висівання тютюну на цій землі.

Це спільна акція митців творчої iнiцiативи "Резиденції думок" та громадської організації "Зелена генерація", а також Студентської організації НаУКМА "ЕкоКлуб "Зелена Хвиля" та громадської організації "Життя" на підтримку відмови від паління та засмічення довкілля найпоширенішим видом сміття – недопалками.

Люби, а не пали: куріння – загроза для здоров'я і планетиСерце з недопалків з'явилося 19 серпня о 10:00 на Подолі….

Posted by Центр Громадянського Представництва "Життя" on Wednesday, August 19, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: