fbpx
Сьогодні
16:33 19 Сер 2020

Лукашенко доручив КДБ виявляти організаторів акцій, МВС - не допускати заворушень у країні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив Міністерству внутрішніх справ не допускати заворушень в країні, а особливо у Мінську. За його словами, люди втомилися та потребують миру та тиші.

Про це повідомляє провладне білоруське видання БелТА.

Лукашенко наголосив, що у Мінську більше не повинно бути жодних заворушень.

"Але, слухайте, адже море людей, переважна більшість, які звикли жити в спокійній країні. І ми цю спокійну країну повинні їм повернути", – заявив він.

Комітету державної безпеки Лукашенко доручив виявляти та припиняти дії організаторів вуличних заворушень, розкривати канали фінансування заворушень у Білорусі.

"Хоч би як було складно, ми маємо продовжувати цю роботу і працювати максимально".

"Доручаю Державному прикордонному комітету, ми з обговорення це бачимо, посилити охорону державного кордону по всьому периметру з метою недопущення в Білорусь з інших країн бойовиків, зброї, боєприпасів, грошей для фінансування заворушень. Ми бачимо, що ці гроші надходять", – заявив Лукашенко.

Він зазначив, що в тому числі ці гроші йдуть на оплату учасникам протестів, хоч і не всім.

Крім того, Лукашенко зажадав від силовиків захисту робочих колективів, організацій та ЗМІ від шельмування та протестувальників.

"Якщо хтось в засобах масової інформації – ОНТ, БТ, ще десь – хочуть пострайкувати, вийти та потім знову повернутися, такого шансу у них бути не повинно. Пішли – йдіть. Але захистити колективи потрібно. І це наше сьогодні завдання, воно актуальна", – додав самопроголошений президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: