fbpx
Сьогодні
14:44 19 Сер 2020

Глава Європарламенту побоюється іноземної інтервенції в Білорусь

Майбутнє Білорусі може бути визначене тільки її громадянами шляхом нормального демократичного процесу, який гарантуватиме їх свободи. Однак є всі підстави побоюватися іноземного вторгнення в Білорусь.

Про це заявив президент Європейського парламенту Давид Сассолі під час спеціальної відеоконференції лідерів ЄС щодо ситуації в Білорусі.

За словами Сассолі, метою Європейського союзу є підтримка заклику народу Білорусі до якомога швидшого проведення нових виборів та гарантування, що акти насильства та катувань будуть розслідувані та покарані.

"Ми європейці, єдині в стурбованості та тривозі. Я вважаю, що наш обов'язок – зробити все можливе для зупинки цього насильства та притягнення винуватців до відповідальності", – наголосив він.

Крім того, Сассолі від імені Європарламенту закликав Раду ЄС застосувати санкції для покарання серйозних порушень прав людини, які мали місце під час протестів у Білорусі.

"Ці санкції можуть включати замороження активів тих, хто зловживає своєю владою і порушує основні свободи", – додав глава ЄП.

Сассолі зазначив, що єдиний життєздатний спосіб мирного вирішення ситуації в Білорусі – це діалог з участю всіх зацікавлених сторін.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: