fbpx
Сьогодні
21:51 18 Сер 2020

Зеленський обговорив із в.о. президента ЄБРР запуск пілотного проекту антикорупційної програми в "Укравтодорі"

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з в.о. президента Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Юргеном Рігтерінком, в ході якої співрозмовники обговорили підготовку реалізації нового спільного проекту між Україною та ЄБРР, а також дали оцінку процесу впровадження поточних проектів

Про це повідомляється на сайті глави української держави.

"У ході телефонної розмови сторони також домовилися про підготовку Меморандуму між Україною та ЄБРР щодо проведення низки антикорупційних заходів у державних компаніях, що реалізують спільні з банком проекти. Зокрема, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") стане першим органом влади, в якому буде розроблена і реалізована комплексна програма, спрямована на підвищення якості та прозорості управління проектами. Переговори щодо старту цього пілотного проекту тривали з квітня 2020 року", – йдеться в повідомленні.

Говорячи про Національну програму "Велике будівництво", Зеленський наголосив пріоритетність проекту "Розвиток транс'європейської транспортної мережі" на загальну суму EUR900 млн (по EUR450 млн коштів від Європейського інвестиційного банку та ЄБРР).

"Нині підготовка до реалізації цього проекту перебуває на фінальній стадії. Консультанти ЄБРР проводять аудит безпеки дорожнього руху, а також оцінку кліматичних, екологічних і соціальних чинників реалізації проекту. В рамках "Розвитку транс'європейської транспортної мережі" заплановано капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса загальною протяжністю 300 км і будівництво Північного обходу (м.Львів, Львівська область). Підписання кредитної угоди з ЄБРР заплановано на кінець 2020 – початок 2021 року", – йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: