fbpx
Сьогодні
17:35 18 Сер 2020

ВООЗ оголосила про нову фазу пандемії

Всесвітня організація охорони здоров'я у вівторок висловила стурбованість через те, що нова хвиля коронавірусу пов'язана з людьми 20-ти, 30-ти і 40 років, багато хто з яких навіть не знали, що вони інфіковані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на регіонального директора ВООЗ у Західному Тихоокеанському регіоні Такеші Касаї, передає Укрінформ.

«Епідемія змінюється. Люди віком від 20 до 30 і 40 років все частіше стають рушійною силою поширення COVID-19. Багато хто навіть не підозрює, що інфікований. Це збільшує ризик перетікання на найбільш незахищених. Те, що ми спостерігаємо, – це не просто відродження хвороби. Це сигнал про те, що ми вступили в нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», – заявив посадовець.

Регіональний директор ВООЗ наголосив, що країни можуть ефективніше зменшити руйнівні наслідки для життя та економіки, поєднуючи раннє виявлення і реагування для боротьби з інфекціями. За словами Касаї, незважаючи на наявність мутацій, ВООЗ все ще вважала вірус «відносно стабільним».

ВООЗ також нагадала виробникам ліків про необхідність виконання всіх необхідних кроків при розробці вакцини від коронавірусу.

Наразі спостерігаються сплески COVID-19 у країнах, які вже тривалий час успішно контролювали вірус, включаючи В'єтнам. А в Малайзії та на Філіппінах виявили новий штам коронавірусу, який уже спостерігали в Європі та США.

Зростання числа нових випадків захворювання спонукає деякі країни знову ввести обмеження через вірус.

Станом на середину дня 18 серпня у світі зафіксовано 22 094 973 випадки COVID-19, з яких летальні – 778 222, одужали 14 829 156 осіб.

В Україні за весь час пандемії захворіло 94 436 осіб, з них 48 925 одужали, летальних випадків — 2116. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: