fbpx
Сьогодні
23:10 18 Сер 2020

У Білорусі знайшли мертвим члена виборчкому, який відмовився підписувати протокол виборів

За повідомленням білоруських журналістів, 29-річного Костянтина Шишмакова, який був членом виборчкому на виборах у Вовковиську та зник 15 серпня, знайшли мертвим

Про це повідомляє "Наша Ніва" у Telegram.

29-річного Костянтина Шишмакова, директора Вовковиського військово-історичного музею імені Багратіона, знайшли мертвим. Шишмаков був одним із двох членів комісії на виборчій дільниці у Вовковиську, який відмовився підписувати протокол виборів.

Наступного тижня після виборів, що відбулись 9 серпня, Шишмаков був у відпустці, а 15 серпня пішов на роботу.

Наприкінці того ж дня він зателефонував дружині, щоб сказати: "Я більше не збираюся тут працювати, я йду додому". І зник.

У Білорусі знайшли мертвим члена виборчкому, який відмовився підписувати протокол виборів

Як повідомляє "Радыё Свабода", тіло Шишмакова знайшли рятувальники загону "Ангел" у річці Неман.

Видання TUT.by надає коментар батька Костянтина Шишмакова, Андрія:

"Все почалося саме 9-го числа. Коли він був у виборчій комісії. З ним був ще один хлопець – я не пам'ятаю його прізвище, називати не буду. Вони удвох не підписали підсумковий протокол. За словами сина, за них розписалися. Він дзвонив дружині і про це розповідав."

Андрій Шишмаков додав, що після закінчення роботи на ділянці його синові і другому хлопцю запропонували машину, яка довезла б їх додому. Обидва відмовились.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Відразу після виборів у Білорусі почалися виступи громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше ніж 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про декілька загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: