fbpx
Сьогодні
20:12 18 Сер 2020

ЦВК звернулася до компетентних органів щодо можливості проведення виборів на Донбасі

Центральна виборча комісія звернулася до компетентних органів щодо можливості підготовки та проведення виборів на території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"На сьогоднішньому засіданні ЦВК знову звернулась до компетентних органів, у тому числі до Луганської та Донецької ОДА-ОВЦА, щодо можливості підготовки та проведення виборів на території Донецької та Луганської областей", – повідомили в пресслужбі.

Як зазначили в ЦВК, організація та проведення перших місцевих виборів на окремих територіях Донецької та Луганської областей можлива.

"Що потрібно для проведення виборів на зазначених територіях? Станом на початок виборчого процесу потрібне розуміння ризиків, забезпечення належної безпеки та уникнення терористичної загрози. Найбільша цінність – життя людей", – пояснили у комісії.

Водночас зазначається, що "ЦВК не має ні законодавчих повноважень, ні практичних можливостей перевірити реальний стан справ на цих територіях".

Нагадаємо, на початку серпня ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: