fbpx
Сьогодні
10:14 18 Сер 2020

Справа Шеремета: захист підозрюваного Антоненка виклав докази, щоб спростувати обвинувачення

ФОТО: FREE RIFF

Захист підозрюваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО Андрія Антоненка опублікував матеріали, відкриті стороні обвинувачення, а також повні копії його трьох сторінок у соцмережах.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті юридичної фірми "Сенс Консалтинг", долученої до захисту Антоненка.

"Публікуються матеріали, відкриті стороні обвинувачення захистом Андрія Антоненка 3 серпня 2020 року. Зокрема, посилання на скачування резервних копій його соціальних профілів, листування з професором Бірчем і органом досудового розслідування".

Зазначається, що паперові матеріали містять два томи, і перший том стосується "порушення прав людини та упередженість слідства", а другий — докази, зібрані на спростування обвинувачення.

"Перший том присвячений антології хибного звинувачення, а також опису наклепів на підозрюваних, порушенням прав людини в ході розслідування. Другий том містить деякі дослідження фактичних даних, отриманих захисниками в ході досудового розслідування", – уточнюється у повідомленні.

Також бажаючі можуть скачати за посиланнями повні копії трьох профілів Антоненка у соцмережах — копію профілю Фейсбук Андрія Антоненка за 2016 рік; копію профілю Фейсбук Loui Cyfer (псевдонім Антоненка, ще одна сторінка у Фейсбуці — ред.); і копію профілю RiffMa$ter у Вконтакте.

У "Сенс Консалтинг" поінформували, що з профілів видалене лише приватне листування, окрім листування з іншою підозрюваною у цій справі, лікаркою і волонтеркою Юлією Кузьменко та іншими особами, які надали згоду на таку публікацію.

"Однак повні резервні копії зберігаються у нас, їх контрольні суми зафіксовані і повідомлені стороні обвинувачення", – уточнили у юридичній фірмі.

Зазначається, що копії Гугл акаунтів і вмісту мобільного телефона повністю і без цензурування передані стороні обвинувачення, і вони не містять таємниці приватного життя третіх осіб.

Наголошується, що це – не усі докази, на які посилається захист. "Частково докази невинуватості (експертизи зросту невідомих на відео і антопометричні вимірювання Антоненка) представила сторона обвинувачення. Ми поступово будемо їх публікувати після отримання обвинувального акта", – повідомили у "Сенс Консалтинг".

Уточнюється, що оригінали висновків британського професора Айвана Бірча, а також документи про його залучення (постановка задачі, листування, оплату, тощо) стороні захисту досі не надані.

"Зараз захист продовжує проводити низку експертиз і збирає ряд доказів, включаючи візуалізацію і 3D-моделювання, а також аналізує деякі зібрані стороною обвинувачення матеріали. По мірі надходження будемо також їх публікувати, в межах поваги до приватності інших осіб", – поінформували у юридичній фірмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: