fbpx
Сьогодні
12:51 18 Сер 2020

Протести в Білорусі: звільняється трупа театру, бастують робітники, Тихановського під стінами СІЗО вітають з днем народження

Білоруси прийшли під стіни в'язниці "Володарка" привітати затриманого Сергія Тихановського з днем народження

Більше 20 працівників Білоруського радіо не вийшли у вівторок на роботу і приєдналися до страйку.

Про це повідомляє TUT.by та білоруські телеграм-канали.

Як наголошується, в їх числі співробітники радіо «Сталіца» і «Білорусь», а також звукорежисери, які обслуговують всі станції Білоруського радіо.

Вони заявляють, що не вийдуть на роботу до тих пір, поки не будуть проведені перевибори, поки не припиняться затримання мирних протестуючихвальників, поки не будуть звільнені політв'язні, поки державні ЗМІ не почнуть об'єктивно висвітлювати події в Білорусі.

Також працівники Белтелерадіокомпанії знову вийшли на страйк.

Крім цього, в телеграм-каналі TUT.by повідомляється, що до страйку 18 серпня приєдналися працівники низки підприємств. Серед них – цукрові заводи в Жабинці й Городеї.

Великою колоною працівники Жабинківського цукрового заводу рушили до виконкому.

Також бастують робітники великого підприємства "Атлант".

Робітники МАЗа,МТЗ та багатьох інших підприємств продовжують забастовку.

Повідомляється, що в Купаловському театрі в Мінську пройшла зустріч трупи з міністром культури. Співробітники театру заявили, що наступний театральний сезон не розпочнеться. Трупа поклала перед чиновником заяви про звільнення. Вони дали міністру ще одну добу, щоб він відновив на посаді звільненого директора театру Павла Латушка.

"Співробітники Купалівського театру підняли перед міністром свої заяви на звільнення. До цього звільнили главу театру Павла Латушко".

А глава Мінкульту Білорусі відповів, що Латушко звільнений законно. На його місце призначать когось від міністерства, додав Бондар.

Головна конкурентка Олександра Лукашенка Світлана Тихановська записала відеозвернення до білорусів в честь дня народження свого чоловіка Сергія Тихановського, якого раніше не допустили до виборів, затримали і посадили в тюрму.

«Мій чоловік Сергій Тихановський просить, щоб я передала вам його слова. Він та інші політв'язні сидять. Але він просить, щоб ви не сиділи – а зробили все, щоб жити в країні для життя. З днем народження, Сергій»- сказала Тихановська.

"На Володарці (закрита в'язниця, де можливо сидить Тихановський) зараз так. Люди вітають Сергія Тихановського з днем народження".

Все більше людей приходять на Володарку з прапорами і кульками. "Країна для життя" – це назва ютуб-каналу Сергія Тихановського, зараз його дружина Світлана на ньому публікує звернення, ця назва є своєрідним символом опозиції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: