fbpx
Сьогодні
09:38 18 Сер 2020

Лукашенко налякав протестувальників "реакцією Росії" та сказав, що наступного президента проженуть через 2-3 роки

Фото Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що наступного главу держави «виженуть через два-три роки».

Про це він заявив у ефірі телеканалу Білорусь-1.

"Я знаю, що ви будете наступному кричати "Йди", але дуже рано, буквально через два-три роки", – заявив Лукашенко.

Під час зустрічі з працівниками Мінського автомобільного заводу (МАЗ) він закликав їх "думати мізками, а не айфона-телефонами".

"У політику хочете? Будь ласка – не проти. Але там інші закони. І закон натовпу – це з політики. Тому – будь ласка, йдіть, але тільки знайте – там вас гладити президент не буде по плечу", – заявив Лукашенко, погладивши одного з робітників заводу по плечу.

Лукашенко також налякав протестувальників «реакцією Росії» на нестабільну ситуацію та проведення повторних виборів.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ці вибори, результати їх, ми переглядати не будемо. Тому що ця вимога не вас, і не робітників. Це вимога там, зверху. І вас ще поставлять в ланцуг від Вільнюса до Києва, щоб продемонструвати, що треба створити санітарний кордон між Росією та Заходом. Вважайте – проти Росії. Ви що хочете, щоб Росія відреагувала ще? А я не хочу", – заявив Лукашенко.

У ЦВК Білорусі стверджують, що перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,1% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тіхановська нібито набрала 10,1% голосів.

Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають восьмий день. На страйки виходять і працівники білоруських підприємств і заводів. Білоруси вимагають чесних виборів без участі Олександра Лукашенка і звільнення політв'язнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: