fbpx
Сьогодні
22:51 18 Сер 2020

Христя Фріланд стане першою жінкою на посаді міністра фінансів Канади

Христя Фріланд, яка донині була віцепрем'єром та міністром міжурядових справ в уряді Канади, отримає портфель міністра фінансів і стане першою жінкою на цій посаді.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на СВС.

Христя Фріланд замінить на цій посаді Білла Морно, який подав у відставку ввечері у понеділок після зустрічі з прем'єром Джастіном Трюдо.

Трюдо анонсував "невеликі зміни" до складу уряду, про які мають повідомити сьогодні протягом дня.

Коментуючи свою відставку, ексміністр Морно пояснив, що зараз "найкращий час для того, щоб новий міністр вів Канаду на шляху економічного відновлення після пандемії".

Нагадаємо, Христя Фріланд обіймала свою попередню посаду з листопада 2019 року, а до цього була міністром закордонних справ Канади. Була міністром закордонних справ з 2017 до 2019 рр. Вперше її було обрано членом парламенту у 2013 році.

Політик володіє українською, російською, італійською, французькою та англійською мовами.

Христя Фріланд – етнічна українка по матері, кар'єра якої (до того, як піти в політику, Фріланд працювала журналістом) тісно пов'язана з нашою країною – вона починала в якості українського стрінгера газет Financial Times, The Washington Post та журналу The Economist. Відома активною підтримкою України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: