fbpx
Сьогодні
13:38 17 Сер 2020

Україна надасть гуманітарну допомогу Лівану: ліки та борошно

Україна надасть гуманітарну допомогу Ліванській Республіці.

Відповідний проєкт розпорядження Кабмін ухвалив 17 серпня на позачерговому засіданні.

"На виконання указу президента України від 14 серпня 2020 року уряд розпорядився виділити з резервного фонду Державного бюджету 8,4 млн грн Міністерству внутрішніх справ для надання гуманітарної допомоги постраждалому від вибуху населенню в м. Бейруті", – йдеться у повідомленні.

МВС спільно із Державною службою надзвичайних ситуацій та Національною гвардією мають забезпечити закупівлю, відправлення, доставку та передачу вантажу гуманітарної допомоги у вигляді лікарських засобів, виробів медичного призначення та борошна пшеничного.

4 серпня в районі порту Бейрута пролунав потужний вибух. Внаслідок трагедії загинуло 220 осіб, а декілька тисяч отримали поранення. Один українець загинув.

110 осіб вважаються зниклими безвісти, понад 6 тис. осіб постраждали, близько 300 тис. осіб залишилися без помешкання.

Вибуховою хвилею в радіусі 10 км зруйновано та пошкоджено понад 80 тис. будівель, 12 медичних центрів, 3 госпіталі, продовольчі склади, будинки та автомобілі.

Попередньо відомо, що в порту вибухнуло кілька тисяч тонн аміачної селітри(нітрат амонію), які зберігалися там з 2014 року. Митниця і Головне управління громадської безпеки Лівану неодноразово просили вивезти з порту Бейрута небезпечні вантажі, але безуспішно.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: