fbpx
Сьогодні
17:09 17 Сер 2020

Мінцифри заявило, що Держспецзв'язку оптимізує свою структуру

Фото unsplash.com

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) оптимізує свою структуру, прибравши невластиві та дублюючі функції служби, а також посилить кіберзахист об'єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба Мінцифри за підсумками наради з питань реформування Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

У нараді під головуванням прем'єра Дениса Шмигаля взяли участь віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь та перший заступник голови Держспецзв'язку Дмитро Маковський.

"Мінцифри разом з Держспецзв'язку запропонують уряду концепції реформування Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, органів, закладів, підприємств та установ, що входять до сфери управління.

Найголовніше – прибрати невластиві та дублюючі функції служби. Окрім цього, служба супроводжуватиме цифрову трансформацію держави", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мінцифри разом з Адміністрацією Держспецзв'язку підготують Кабміну пропозиції реорганізації Державного центру кіберзахисту.

"Додатково розробляється проєкт рішення уряду щодо затвердження порядків формування переліку об'єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також щодо забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Запропоновані пропозиції забезпечать механізм кіберзахисту органів державної влади, інформаційно-телекомунікаційні системи, що перебувають у їх власності або адмініструванні. Додатково Держспецзв'язку координуватиме забезпечення кібербезпеки", – додали у Мінцифри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: