fbpx
Сьогодні
22:11 17 Сер 2020

Кравчук пояснив, за яких умов залишить ТКГ

Перший президент України і керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук складе свої повноваження в ТКГ у разі, якщо він побачить, що мінський процес не має перспективи.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня", передає УНН.

Так, в інтерв'ю Кравчук зазначив, що, на його думку, "Росії також набридла війна" на сході України.

"Якщо раптом ми відчуємо, а я допускаю таке, що вони (росіяни — ред.) не хочуть жодних поступок, ми показуємо, що ми готові, а вони кажуть "ні"… Ну що ж, тоді, принаймні я, мені вистачить мужності, сили і волі сказати: ми робили все, що могли, виходячи з української законодавчої бази, Конституції, міжнародного права, але нас не почули, тому я бачу, що Мінський процес не має перспективи. Ми починаємо шукати інші можливості", — сказав перший президент.

На питання про те, чи зробить він у такому разі заяву про складення повноважень голови української делегації в ТКГ, Кравчук зазначив "абсолютно".

"Я не буду там знаходитися і робити вигляд, що я, або Україна, щось робить. Я не буду, вибачте на слові, формальним виконавцем чиєїсь волі. Я не схилятиму голови ні перед ким. Я скажу правду, і люди її побачать", — додав він.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: