fbpx
Сьогодні
20:55 17 Сер 2020

Держгеонадра підготувала перші 79 ділянок корисних копалин для будівництва доріг

Державна служба геології та надр в рамках національного проєкту Велике будівництво підготувала перші 79 ділянок надр із покладами корисних копалин, необхідних для будівництва доріг.

Про це повідомив голова служби Роман Опімах на своїй сторінці в Facebook.

"Під час зустрічі з Укравтодором його представники надали Держгеонадрам перелік пріоритетних автодоріг, відповідно до плану будівництва на 2020–2021 роки, а також визначили області, де відчутний дефіцит піску та будівельної сировини для виробництва щебню. Це бутовий камінь, граніт, мігматит, гнейс, лабрадорит, чорнокіт", – повідомив голова Держгеонадр.

Всі запропоновані Держгеонадра ділянки знаходяться в межах 80 км, до визначених проєктом автошляхів, мають затверджені запаси та відповідають ДСТУ для будівництва доріг місцевого та загальнодержавного значення. Вони знаходяться у п'яти областях: Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Миколаївській та Дніпропетровській.

"Це перша хвиля об'єктів для будівництва доріг в областях, де наявний дефіцит сировини. Нашою метою є забезпечення національної економіки якісною вітчизняною сировиною. Це важливе державне завдання, що значно пришвидшить роботи та знизить їх вартість, створить нові робочі місця та забезпечить місцевий і державний бюджети надходженнями", – підсумував Роман Опімах.

🟨 79 пропозицій для Великого будівництва дорігДержавна служба геології та надр бере участь у національному проєкті…

Posted by Roman Opimakh on Monday, August 17, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: