fbpx
Сьогодні
14:23 16 Сер 2020

У МОЗ пояснили, як уникнути спалахів коронавірусу в гуртожитках

Фото Reuters

Міністерство охорони здоров'я нагадало правила проживання у гуртожитках у період карантину

"Проживання в гуртожитках та їх відвідування під час карантину має бути безпечним. Для цього впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців, відвідувачів та адміністрації приміщень. Усі, хто перебуває в гуртожитку, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході. Своєю чергою адміністрація гуртожитку повинна здійснювати всі необхідні заходи для протидії поширення COVID-19", – йдеться у повідомленні "Коронавірус-інфо" у Тelegram..

У МОЗ додали, що для відвідувачів гуртожитку має бути забезпечений щоденний температурний скринінг безконтактним методом.

Власники та адміністрація гуртожитку мають забезпечити: п'ятиденний запас засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками гуртожитку; постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників; вологе прибирання; дезінфекцію поверхонь кожні 3-4 години; медичне спостереження; доставку усіх необхідних засобів життєдіяльності тим, котрі перебувають на самоізоляції в гуртожитку.

Також має бути обмеження масових зборів працівників та осіб, які проживають у гуртожитку, в закритих приміщеннях.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна перебуває на межі другої хвилі коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: