fbpx
Сьогодні
11:46 16 Сер 2020

У Білорусі бюджетників збирають на мітинги на підтримку Лукашенка, деяким погрожують звільненням

У різних регіонах Білорусі держслужбовців, військових, працівників сільського господарства, вчителів, вихователів, працівників державних медіа закликають вийти на мітинг у Мінську на підтримку президента Олександра Лукашенка. Деяким погрожують звільненням у разі відмови від участі в акції.

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання Tut.by з посиланням на звернення читачів.

За даними журналістів, на мітинг покликали працівників Апарату уряду та різних міністерств. Працівники повідомили виданню, що їм погрожують звільненням у разі відмови.

Працівники заводу «Білшина» запевняють, що їм пообіцяли 100 рублів (приблизно тисяча гривень) за участь у провладному мітингу в Мінську. Деяким працівникам обіцяють відгул за участь в акції.

За інформацією видання, мітинг має відбутися о 12:00 біля будівлі уряду на площі Незалежності. Деяких людей запросили до інших центральних будівель, від яких пройде хода до будівлі уряду.

Читач з білоруського міста Пінськ розповів, що на мітинг змушують їхати співробітників м'ясокомбінату, а також вчителів, правоохоронців у цивільному одязі. Тим, хто працював на виборчих дільницях, погрожують ув'язненням у разі зміни влади.

Крім того, запрошені на мітинг бояться провокацій, зокрема зі сторони влади.

Деякі читачі, яких змушують приїхати на провладний мітинг, запевняють, що візьмуть із собою біло-червоно-білий історичний прапор Білорусі та будуть викрикувати: «Йди!»

Tut.by навіть публікував відео, де начебто в сторону Мінська колоною їдуть автобуси на провладний мітинг.

Колону автобусів також помітили у центрі Мінська.

Колону автобусів помітили в Мінськ з Гомельської області.

Біля площі Незалежності помітили лімузин із кортежу Лукашенка.

Журналісти Tut.by вказують, що у вихідний день державних службовців не можуть змусити брати участь у мітингах, бо це порушення трудового кодексу. Про такі порушення можна скаржитися в Мінпраці, однак, за інформацією видання, працівників цього міністерства теж запросили на провладний мітинг.

Нагадаємо, у Білорусі сьогодні запланований "найбільший в історії" марш свободи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: