fbpx
Сьогодні
13:46 16 Сер 2020

Мер Черкас закликав Зеленського не пускати хасидів до України

Мер Черкас Анатолій Бондаренко закликав президента України Володимира Зеленського заборонити хасидам відвідувати Умань

Про це Бондаренко написав у Facebook.

За словами міського голови Черкас, масовий приїзд паломників на Рош ха-Шана несе загрозу зараження українців коронавірусом.

"Нас обурює історія з прийняттям рішення щодо хасидів. Виходить, українці зараз не мають права вільно відвідати Ізраїль і США, де рівень епідемічної загрози значно вищий за український. А ось тамтешні громадяни мають право приїхати в українське місто і вільно святкувати тут релігійне свято. Десятки тисяч людей, які можуть бути носіями COVID-19, несуть загрозу населенню не тільки Умані, Черкащини, а й всієї України ", – написав Бондаренко.

На його думку, це ставить українців в несправедливе становище перед іноземцями.

"Українцям забороняли свята, позбавляли права на роботу, гідне життя, забороняли роботу установ культури, дозвілля. Але все це чомусь дозволено іноземним громадянам на території України", – обурився Бондаренко.

"Ми звертаємося до президента Зеленського як до гаранта наших прав. Пане президенте, втрутьтеся в ситуацію. Почуйте думку громад", – закликав мер Черкас.

Як голова Черкаського регіонального відділення Асоціації міст України хочу звернутися до центральної влади: міські…

Posted by Анатолій Бондаренко on Friday, August 14, 2020

Раніше у Кабміні повідомили, що  у вересні в Україні очікується масове паломництво хасидів до міста Умань – від 5 до 10 тисяч віруючих хасидів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: