fbpx
Сьогодні
11:25 15 Сер 2020

В ООН підрахували, скільки потрібно для відновлення Бейрута після вибуху

Фото Reuters

У перші дні ООН виділила $ 15 млн, але ці кошти покрили лише малу частину витрат на відновлення столиці Лівану.

На підтримку Лівану і відновлення Бейрута необхідно більше $ 500 млн, повідомляє Центр новин ООН.

"Ці кошти підуть на надзвичайну допомогу, а також на відновлення і реконструкцію міста після вибуху, тобто на реалізацію першої і частково другої фаз масштабної гуманітарної операції в Лівані. На надання країні довгострокової підтримки в області відновлення і розвитку потрібні мільярди ", – повідомили в ООН.

Співробітники підрозділів ООН в даний час знаходяться на місці вибуху і працюють в зоні лиха з першого дня. Вони беруть участь в розборі завалів, готують і роздають гарячі обіди, а також надають першу допомогу пораненим і тим, хто залишився без даху над головою.

"У перші дні ООН виділила 15 млн доларів на ці цілі, але, з огляду на масштаби трагедії, ці кошти покрили лише малу частину витрат. Щоб продовжити надання життєво важливої ​​допомоги необхідні 565 млн доларів. Ці гроші підуть на подальше забезпечення нужденних гарячими обідами, продовольчими пайками, доставку зерна для пекарень і млинів, на ремонт лікарень, постачання медичних матеріалів і ліків, зведення тимчасового житла і відновлення пошкоджених будинків", – говорять в ООН.

4 серпня в районі порту Бейрута пролунав потужний вибух. Внаслідок трагедії загинуло близько 200 осіб, а декілька тисяч отримали поранення. Один українець загинув.

Попередньо відомо, що в порту вибухнуло кілька тисяч тонн аміачної селітри (нітрат амонію), які зберігалися там з 2014 року. Митниця і Головне управління громадської безпеки Лівану неодноразово просили вивезти з порту Бейрута небезпечні вантажі, але безуспішно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: