fbpx
Сьогодні
16:51 15 Сер 2020

У Раді пояснили, чому жителі додатково сплачують за тепло, спожите будинком

Якщо у квартирі є свій лічильник опалення, то жителі однак додатково сплачують за тепло, спожите будинком.

Про це розповів нардеп від фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко в ефірі "Україна 24".

Він відповів на питання глядачки про те, чому вона при наявності індивідуального лічильника тепла платить за "обсяг спожитого тепла до мінімальної частки питомого споживання" більше, ніж за опалення.

"Тепло, на відміну від будь-якої іншої комунальної послуги, має іншу фізичну природу. Ось вода розповсюджується по трубі, і там якщо лічильник є і показує нуль, то ви спожили нуль. Газ так само. Тепло йде інакше. Дійсно, теплоносій розповсюджується по трубі, будинковому та квартирному стояку. А саме тепло розповсюджується через повітря. Тому ідеться не про опалення вашої квартирі, а про опалення всього будинку. Бо там всередині це тепло споживається, і на це вказує будинковий лічильник.

Навіть коли ви в себе регулятор поставите на нуль, а за вікном буде мороз, все одно у вас в хаті буде градусів 12-15. Як ви думаєте, за рахунок чого? Тому ви коли прикрутили свій регулятор і лічильник показав мізер, то решта — це будинковий лічильник", — сказав він.

Кучеренко пояснив, що є проблема лише в розподілі сплати за спожите будинком тепло між квартирами.

"Інша річ, що я погоджуся: воно не зовсім справедливо ділиться по квартирах, бо там є спеціальні формули. Економія є, але вона "розмазана" на всі квартири в будинку. Це природа тепла, і тут або всім переходити на індивідуальне опалення, або справедливо розподіляти показники будинкового лічильника", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: