fbpx
Сьогодні
17:04 14 Сер 2020

В МВС Білорусі заявили, що відпустили вже 2 з близько 7 тисяч затриманих

Фото Reuters

У міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили, що відпустили вже більше 2 тисяч людей, затриманих у дні протестів.

Як передає "Європейська правда" з посиланням на білоруську службу "Радіо Свобода", про це повідомила речниця МВС Ольга Чемоданова.

"В МВС стурбовані проблемою перенаповненості місць утримання". Понад дві тисячі громадян уже відпущені додому. Цей процес йде безперервно, триває й зараз. Розуміємо, що не так швидко, як хотілося б. Ми робимо все можливе для вирішення ситуації", – написала вона Чемоданова.

У повідомленні вона зазначає, що остання доба стала "найспокійнішою за останні 4 дні", а учасники ланцюгів солідарності "висловлювали загальне прагнення до врегулювання усіх питань ненасильницькими методами".

За чотири доби протестів у Білорусі затримали близько 7 тисяч осіб. Сьогодні вночі з жодінського СІЗО і мінського ізолятора почали випускати затриманих у Мінську протягом 9-12 серпня. Затримані після звільнення розповідають про побиття, знущання, відмову в медичній допомозі, холод і голод.

Серед затриманих було щонайменш четверо громадян України. Трьох із них вже відпустили, як і трьох затриманих громадян Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: