fbpx
Сьогодні
18:12 14 Сер 2020

Суд за позовом Медведчука проти книги про Стуса перенесли на 18 вересня

Судове засідання у справі за позовом лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука проти журналіста Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat через книгу "Справа Василя Стуса" перенесли на 18 вересня

Про це повідомила представниця видавництва Катерина Аврамчук у Facebook.

Засідання відбудеться у Дарницькому районному суді Києва о 10:00. На ньому проведуть судові дебати.

"Останнє, що представили наші адвокати – це спогади старшого брата Віктора Медведчука, який згадував дитинство і те, як їх бабуся постійно називала батька Медведчука поліцаєм", – написала вона.

Судове засідання у справі за позовом Віктора Медведчука проти Вахтанг Кіпіані та Видавництво Vivat через книгу «Справа…

Posted by Kateryna Avramchuk on Friday, August 14, 2020

Також сьогодні під Дарницький суд прийшли активісти, щоб підтримати Вахтанга Кіпіані та його книгу "Справа над Стусом" у позові від Віктора Медведчука – адвоката поета, який співпрацював з КДБ.

Медведчук проти книги Кіпіані

Фото: Олег Богачук

Медведчук проти книги Кіпіані

Фото: Олег Богачук

Медведчук проти книги Кіпіані

Фото: Олег Богачук

Медведчук проти книги Кіпіані

Фото: Олег Богачук

Нагадаємо, книга Кіпіані "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють, як і за що насправді судили Стуса.

У 2019 видавництво Vivat отримало позов від Віктора Медведчука через публікацію книги Вахтанга Кіпіані Справа Василя Стуса. Збірник документів з архіву колишнього КДБ УРСР.

Суть позову зводиться до того, аби вилучити з продажу — по суті, заборонити поширення книги в будь-якій формі і на будь-якій території. Водночас, за словами Кіпіані, вже продано близько 10 тисяч екземплярів книги.

Сам Медведчук, коментуючи позов, заявив, що "якщо людина дозволяє собі висловлювання, які не відповідають дійсності, то це є предметом судового розгляду".

Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса на судовому процесі в 1980 році. Сам Стус протестував проти цього призначення, але не зміг домогтися заміни захисника. У виступі перед судом Медведчук заявив, що всі злочини підсудного заслуговують на покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: