fbpx
Сьогодні
19:30 14 Сер 2020

Предстоятель ПЦУ Епіфаній підтримав протести в Білорусі

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав до негайного припинення насильства в Білорусі, звільнення "тисяч невинно затриманих" і конструктивного діалогу між керівництвом країни та громадянським суспільством.

Про це він написав у Facebook.

"Не можемо залишатися байдужими, не співстраждати, коли майбутнє білоруського народу, незалежність держави, свобода і безпека громадян, їхні життя опинилися під загрозою. Хочу побажати білоруському народу з божою допомогою знайти свою власну відповідь на виклики сьогодення, захистити свої гідність та свободу, демократичне і незалежне майбутнє своєї держави", – зазначив митрополит.

Він висловив думку, що Білоруська православна церква має ті самі підстави й право просити Константинополь про томос, що і ПЦУ.

"Хочу побажати білоруському народу з Божою поміччю знайти свою власну відповідь на виклики, захистити свої гідність і свободу, демократичне і незалежне майбутнє своєї держави. Долучаю свій голос до заяв тих численних держав, міжнародних і громадянських інститутів, хто наполегливо закликає до негайного припинення насильства, звільнення тисяч невинно затриманих та проведення конструктивного діалогу між керівництвом Білорусі та громадянським суспільством для мирного виходу з кризи", — додав він.

UKR/BEL«Тіло одне, але має багато членiв, усi члени одного тiла, хоч їх багато, утворюють одне тiло […] Чи страждає…

Posted by Митрополит Епіфаній on Thursday, August 13, 2020

Раніше повідомлялося, що в МВС Білорусі заявили, що відпустили вже 2 з близько 7 тисяч затриманих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: