fbpx
Сьогодні
15:40 13 Сер 2020

Віце-прем'єр Уруський заявив, що реформа ОПК передбачає зміни і в приватному секторі

Фото: rbc.ua

Запланована реформа оборонно-промислового комплексу передбачає не тільки зміни у Державному концерні Укроборонпром, а й у приватному оборонному секторі.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський сказав під час поїздки на Харківщину, де він перебуває разом із прем'єр-міністром.

"З точки зору реформування ОПК – воно полягатиме не тільки у реформуванні державного концерну Укроборонпром, це стосуватиметься і приватного сектору, зрештою, ми потребуємо загальної реформи оборонної промисловості, а не тільки державного сектору.

Передбачається, що найближчим часом Верховна Рада розглядатиме проєкти законів, які вже внесені у парламент і підготовлені як урядом, так і народними депутатами і які дозволять відкрити дорогу до процесу реформи ОПК. Це закон про корпоратизацію підприємств, особливості управління у сфері оборонно-промислового комплексу України, і таким чином ми передбачаємо трансформації", – сказав Уруський.

За його словами, відсутність протягом останнього десятиліття дієвого центрального органу виконавчої влади, який би відповідав за формування промислової політики, призвела до тієї хаотичної та безсистемної ситуації, яка утворилася з промисловим виробництвом.

"Ми стоїмо на порозі суттєвих змін у плані реформування нашого оборонно-промислового комплексу" – додав урядовець.

Раніше повідомлялося, що ДК "Укроборонпром" планують розділити на шість самостійних кластерів – вертикально інтегрованих корпорацій, які розвиватимуть окремі напрямки досліджень, розробки, виробництва і збуту продукції оборонного призначення.

За словам Уруського, керівництво та менеджмент ДК "Укроборонпром" змінять найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: