fbpx
Сьогодні
16:28 13 Сер 2020

"Наше завдання - щоб Лукашенко залишився": у "Слузі народу" прокоментували ситуацію в Білорусі

Фото Reuters

Народний депутат з партії «Слуга народу» Євген Шевченко пояснив, чому в інтересах України – щоб Олександр Лукашенко залишився при владі в Білорусі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я хочу відразу прояснити свою позицію, чому я привітав Лукашенка. Я розумію своїх колег, які незадоволені були моїм привітанням. Але я поділяю демократичні цінності й геополітичні інтереси України як держави», – заявив Шевченко.

За його словами, перш ніж бігти й рятувати протестувальників у Білорусі, українським політикам варто подумати про інтереси України, як відбуватимуться після цієї ситуації події в Україні.

«Я вважаю, що в будь-якому випадку, чи втримається «батька», як вважає Росія, або його скинуть – Росія буде там правити й ця територія належатиме їй. Наше завдання, українців, як державних діячів – зробити так, щоб Лукашенко залишився. Тому що нам – подобається це комусь, чи не подобається – Лукашенко вигідний. Лукашенко показав себе як незалежний президент, який може тримати у незалежності ані від Заходу, ані від Росії свою державу», – зазначив Шевченко.

Раніше Шевченко привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі та подякував за "душевне ставлення до України".

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: