fbpx
Сьогодні
10:13 13 Сер 2020

Естонія депортує 12 українців, які порушили режим самоізоляції

Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії наказав покинути країну 12 українським робітникам за порушення правил самоізоляції попри протест місцевих фермерів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Партія сезонних робітників з України в кількості понад 150 осіб прибула до Естонії оплаченим фермерами спецрейсом 21 липня. Прибулих протестували на COVID – 19 в Талліннському аеропорту (позитивними виявилися три проби), а потім помістили в карантин на два тижні перед початком роботи, після чого знову протестували.

В ході проведеної під час карантину перевірки з'ясувалося, що правила самоізоляції в різному вигляді були порушені 46 разів. У тому числі були обґрунтовані підозри, що 17 осіб, яким слід було перебувати в самоізоляції, працювали. Після цього міністр внутрішніх справ Март Хельме заявив, що порушники повинні бути покарані за всією суворістю закону, а міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявив, що вони повинні бути вислані з країни.

До теперішнього моменту зроблені приписи про депортацію 12 українців, обвинувачених у порушенні карантинних вимог.

Фермери запевняють, що українці, яких хочуть депортувати, не працювали на полях, а приводили в порядок свої житлові приміщення, що знаходилися під одним дахом з основною будівлею ферми. За оцінкою Департаменту здоров'я, об'єкт, про який йде мова, не можна розглядати як житлове приміщення.

Прокуратура не задовольнила скаргу фермерів на рішення департаменту поліції і прикордонної охорони.

12 українців мають покинути Естонію в п'ятницю не пізніше півночі. Фермпери ж збираються звернутися до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: