fbpx
Сьогодні
21:23 12 Сер 2020

В Україні анонсували "особливий" навчальний рік: що чекає на дітей

В Україні дітей, які не відвідують школи і дитсадки через побоювання захворіти на коронавірус, не будуть відраховувати.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

На запитання телеглядача, чи виключатимуть дітей з дитсадків і шкіл через невідвідування у зв'язку з осторогою щодо коронавірусу, Шкарлет відповів:

"Ми дуже лояльно ставимося, тому що це є особливий рік, і я думаю, будь-які заборони в цьому випадку не повинні діяти. Враховуючи те, що це право батька і матері – не пускати дитину в разі певної застороги до дитячого садка. Ніякі санкції, я думаю, в цьому випадку застосовуватись не будуть".

Він зазначив, що Міносвіти надасть місцевим адміністраціям рекомендаційний лист, "тому що правила є правила, але рік особливий".

"В цьому особливому році і батьки, і діти мають право вибору стосовно того, що нам все одно доведеться навчитися жити з цим COVID-19, навчитися протистояти йому і найголовніше – бути обережними в цих ситуаціях. Тому і батьки, і діти мають право вибору", – заявив керівник Міносвіти.

Раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що, незважаючи на ситуацію з коронавірусом, навчальний рік у нашій країні розпочнеться з 1 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: