fbpx
Сьогодні
15:27 12 Сер 2020

Україна направила в Білорусь запит про видачу затриманих бойовиків "Вагнера"

Офіс генпрокурора направив до Генеральної прокуратури Білорусі запит про видачу 28 затриманих бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Серед них 9 громадян України.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генпрокурора.

"Всім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Шевченківським районним судом Києва підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою".

"Слідством встановлено, що ці особи брали активну участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", – повідомили в ОГП.

Питання про видачу запрошуваних осіб буде вирішуватись компетентними органами Республіки Білорусь.

Раніше Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії і України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками російської ПВК Вагнера.

Так, 5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Лукашенко, у ході якої попросив передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера", які воюали на Донбасі.

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 33 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: