fbpx
Сьогодні
22:59 12 Сер 2020

У РФ заявили, що вирішать з Мінськом ситуацію щодо "вагнерівців"

Російська Федерація (РФ) і Білорусь вирішать всі виниклі питання по ситуації із затриманими 33 бойовиками ПВК "Вагнера" під Мінськом. Взаємодія слідчих органів і прокуратури допоможе розібратися в даній ситуації.

Про це повідомив посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев, передає ТАСС.

"Важливо відзначити, що взаємодія співробітників Слідчого комітету РФ і Генеральної прокуратури зі своїми білоруськими партнерами дозволяє глибоко і всебічно розібратися в ситуації, що створилася", – зазначив він.

Він також заявив, що переконаний в тому, що результати спільної роботи Москви і Мінська знімуть "необгрунтованість тих трактувань, які прозвучали раніше щодо приїзду наших громадян на територію республіки".

Раніше Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії і України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками російської ПВК Вагнера.

Так, 5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Лукашенко, у ході якої попросив передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера", які воюали на Донбасі.

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 33 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: