fbpx
Сьогодні
15:45 12 Сер 2020

Стало відомо, кому не потрібна самоізоляція при перетині КПВВ з Кримом

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку перетину КПВВ на адміністративній межі з окупованим Кримом. Відтепер самоізоляція не обов'язкова у разі отримання негативного результату тесту ПЛР.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Самоізоляція не обов'язкова у разі отримання негативного результату тесту ПЛР. Відповідне рішення прийнято урядом сьогодні, 12 серпня", – вказано у повідомленні.

Крім того, абітурієнтам з тимчасово окупованих територій спростили правила перетину КПВВ: їм не потрібно проходити обов'язкову самоізоляцію.

Таким чином, відтепер перетнути КПВВ можуть громадяни України та члени їх сімей (без дозволу голови Держприкордонслужби та погодження Мінреінтеграції) за умови негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або за умови дотримання умов самоізоляції протягом 14 днів з використанням додатку "Дій вдома":

  1. місце проживання яких зареєстровано на підконтрольній Україні території при виїзді з тимчасово окупованої території АР Крим і Севастополя;
  2. місце проживання яких зареєстровано в Криму або Севастополі при в'їзді на тимчасово окуповану територію півострова;
  3. у разі якщо перетин здійснюється для захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Крім того, чинним залишається перелік дозволених гуманітарних підстав перетину КПВВ на адмінмежі з Кримом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: