fbpx
Сьогодні
17:25 12 Сер 2020

МЗС Литви заявило, що Тихановську поставили перед вибором: або покинути країну, або "інші, не дуже зручні варіанти"

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Линкявичюс вважає, що можливі санкції Євросоюзу щодо Білорусі повинні бути персональними і не повинні зашкодити звичайним громадянам.

Він також розповів про те, що Світлану Тихановську білоруська влада поставили перед важким вибором, передає «Ехо Москви».

«Треба щось конкретне робити. Значить, санкції треба обговорювати. Я думаю, що такі санкції, які не зашкодили б людям, по суті справи на тих осіб, які порушували права і використовували силу без всяких причин. <…> Персональні, конкретні санкції щодо осіб, як ми домовимося, яких, які саме заслужили такої  нашої уваги», – сказав глава МЗС Литви.

Від'їзд Тихановської в Литву не обговорювалося на високому рівні між Вільнюсом і Мінськом, додав Лінас Антанас Лінкявічюс.

При цьому він сказав, що влада Білорусі поставили Світлану Тихановську перед вибором: або покинути країну, або «інші, не дуже зручні варіанти».

Раніше 250 білоруських жінок вийшли в білому з квітами до Комаровского ринку в Мінську на знак протесту проти насильницьких дій, щоб висловити солідарність постраждалим мирним демонстрантам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: