fbpx
Сьогодні
14:26 12 Сер 2020

Кабмін змінив критерії розподілу зон карантину

Фото Reuters

Кабінет міністрів змінив критерії, за якими регіони України класифікуються за "зонам" захворюваності.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду 12 серпня.

На засіданні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні дуже швидко перейшли поріг у тисячу захворівших за добу. Також зростає кількість людей, які госпіталізуються.

"Раніше ми рівень загрози визначали за 4 показниками: кількість ліжок, випадків, тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об'єднали два показника і зараз визначатимемо по 3 показниках: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тис населення за 14 днів", – зазначив він.

За його словами, кількість тестувань має бути не менше, ніж 24 на 100 тисяч протягом 7 днів, показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності – 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймає рішення щодо зон кожні 7 днів, рішення про послаблення карантину в регіоні не може бути переглянуто раніше, ніж за 14 днів.

Якщо рівень завантаженості ліжок 5 днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється помаранчевий рівень, якшо більше 75% – червоний рівень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: