fbpx
Сьогодні
22:38 11 Сер 2020

Зеленський підписав законопроєкт, який здешевлює кіновиробництво в Україні на замовлення іноземних компаній

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який здешевлює іноземцям створювати кіно, мультфільми чи замовляти графіку в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Закон вносить зміни та доповнення до пункту 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України, якими звільняється від оподаткування ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компонування відео-, кіно-, анімаційних (мультиплікаційних) фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів, комп'ютерної графіки», — йдеться у повідомленні.

Також документ повертає до Податкового кодексу норму, яка виключає субсидії для повернення частини витрат із переліку оподатковуваних доходів іноземців в Україні. В Офісі президента зазначають, що законопроєкт дозволить розвивати галузь кіновиробництва, а також сприятиме розвитку економіки та надходження інвестицій в Україну.

«Документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- та відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, узгоджує їх з практикою європейських країн і тим самим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні», — пояснюють в ОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: