fbpx
Сьогодні
17:52 11 Сер 2020

У вересні в Україну прибуде від 5 до 10 тисяч віруючих хасидів, – Кабмін

У вересні в Україні очікується масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань – від 5 до 10 тисяч віруючих хасидів.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у своєму Facebook.

За його словами, сьогодні відбулося засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також, за його словами, одним із ключових питань, що обговорювались, було плановане у вересні 2020 року масове паломництво брацлавських хасидів до міста Умань Черкаської області для святкування Рош-Гашана.

"Цього року очікується від 5 до 10 тисяч віруючих хасидів. Враховуючи, епідемічний стан в Україні, це викликає велике занепокоєння як в Україні, так і у Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль", – написав Немчінов.

За його словами, у зв'язку з цим державна комісія поручила:

Міністерству закордонних справ підсилити комунікацію по інформуванню іноземних громадян щодо обмежень, що діють в Україні;

Міністерству внутрішніх справ підсилити та забезпечити безпеку під час святкування Рош-Гашана;

Державній прикордонній службі розробиту пам'ятку перебування в Україні та роздавати при перетині українського кордону. Також інформувати про можливу заборону на в'їзд до України на декілька років у разі порушення карантинних обмежень.

"Окрім цього на засіданні комісії було наголошено, що у 2020 році українські християни та мусульмани утримались від масових заходів під час відзначення своїх найбільших релігійних свят", – зазначив міністр.

Нагадаємо, що іудейський новий рік святкується в Умані, тому що в місті похований цадик Нахман, могила якого є однією з найшанованіших святинь для представників Брацлавської течії хасидизму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: