fbpx
Сьогодні
12:37 11 Сер 2020

Путін оголосив про реєстрацію в Росії першої вакцини від COVID-19

Президент Росії Володимир Путін оголосив про реєстрацію першої вакцини від коронавірусу в Росії. Йдеться про вакцину, розроблену російським Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробілогії ім. Гамалії. Напередодні фармкомпанії закликали відкласти реєстрацію.

Про це повідомляють ТАСС та Интерфакс.

"Як мені відомо, сьогодні вранці вперше в світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції. Вона працює досить ефективно, формує стійкий імунітет, повторюю: пройшла всі необхідні перевірки", — заявив Путін на нараді з членами російського уряду.

Він стверджує, що одна з його дочок вже отримала цю вакцину. За його словами, після щеплення у неї піднялася температура, але потім сформувався імунітет.

"Після першого щеплення температура у неї була 38, наступного дня трішки вища за 37 і все", — сказав він.

При цьому, директор Центру Гамалії Олександр Гінзбург не знає, як дочка Путіна вакцинувалася від коронавірусу. "Напевно, добровольцем була, я паспорта не дивився […] Вперше чую", — сказав Гінзбург.

Міністр охорони здоровʼя Росії Михайло Мурашко розповів, що першими вакцину отримають медики та вчителі. В російському уряді стверджують, що кілька країн нібито «проявляють цікавість до російської вакцини». І додають, що в Росії вакцина надійде в обіг з 1 січня 2021 року.

Напередодні російська Асоціація організацій клінічних досліджень, яка об'єднує фармкомпанії і дослідницькі організації, запропонувала МОЗ відкласти реєстрацію вакцини, оскільки центр Гамалії не завершив її випробування за участю «навіть сотень людей», а масове виробництво препарату ще не налагоджено, писала Meduza.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: