fbpx
Сьогодні
09:47 10 Сер 2020

У "Слузі народу" опублікували заяву народних депутатів України щодо подій в Білорусі

Фото TUT.by

Заяву народних депутатів України щодо подій в Білорусі опублікувала заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Ми, народні депутати України, з занепокоєнням спостерігаємо за розвитком подій навколо виборів Президента Білорусі. З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб.

Український народ заплатив високу ціну за відданість цим принципам. Пам'ять про ці жертви спонукає нас закликати білоруську владу проявляти стриманість щодо протестуючих, не допустити порушення прав людини при реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест.

Звертає на себе увагу той факт, що протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування.
Задля збереження миру, спокою та суспільної злагоди в Білорусі закликаємо представників відповідних гілок влади та державних інституцій нашої дружньої країни-сусідки якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих.

Від відкритості, чесності, прозорості та стриманості усіх сторін та учасників виборів залежить не лише суспільна злагода в Білорусі, але й збереження та зміцнення її суверенності, подальше визнання результатів виборів світовим співтовариством, а отже – міжнародна підтримка та захист державності дружньої нам країни. Хай живе вільна та незалежна Білорусь!

Закликаємо підтримати наше звернення всіх депутатів демократичних фракцій Верховної Ради України!", – йдеться у заяві.

#живеБілорусьЗаява народних депутатів України щодо подій в БілорусіМи, народні депутати України, з занепокоєнням…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Sunday, August 9, 2020

Раніше повідомлялося, що народний депутат від партії "Слуга народу" Євген Шевченко привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах президента Білорусі та подякував за "душевне ставлення до України".

Нагадаємо, Зеленський також відреагував на протести в Білорусі.

Після закриття виборчих дільниць і перших даних державного екзит-полу по всій країні почалися масові протести. У Мінську та інших містах почалися сутички протестувальників з силовиками. Застосовуються водомети, гумові кулі сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: